Voorwoord

Zin in een school op maat van jouw kind?
Maak dan aangenaam kennis met onze school.

Door de ligging in een kleine dorpsgemeenschap is onze school veeleer kleinschalig. Toch bloeit de school. Hoewel we ons duidelijk verbonden voelen met het landelijke Zevergem, komen veel kinderen uit de verre of minder verre omtrek. Hun ouders maken voor hun kinderen bewust de keuze voor een kleine ‘gezinsschool’. Ze kiezen voor hun kroost een school als een groot gezin, waar iedereen iedereen kent.
Een school met een sterk doorgedreven individuele begeleiding en met heel veel zorg voor wie dit nodig heeft. Een school waar je vrienden maakt voor het leven.

Ook jouw kind zal graag leven en leren in een stimulerende en creatieve omgeving, waarin het echt aan bod komt. Kinderen hebben echter recht op een degelijke opvoeding. Onze school koppelt daarom die kindvriendelijkheid en dat welbevinden aan stevige afspraken en zinvolle structuren. Zo geven we ook jouw kind de veilige zekerheid die het nodig heeft om zich ten volle te kunnen ontplooien.

Je kan het hoe en waarom van onze school lezen in het ‘Gezinsboek’. We bezorgen je graag een exemplaar, dan kan je zelf ontdekken wat deze school zo ‘anders’ maakt.
Onze school is immers geen ‘oude-stempel-school’, waar alleen de verstandelijke ontwikkeling telt en waar alleen de beste leerlingen echt meetellen.
Onze school is evenmin een ‘alternatieve school’ . Neen, we bieden de kinderen graag een goede en veilige structuur, zodat ze vanuit een veilige basis de grote wereld kunnen ontdekken. Niemand is gebaat bij een slordige opvoeding.

Op onze school streven we er dus naar om de kinderen zo veelzijdig mogelijk op te voeden: hoofd, hart en handen. Dit in een heel zorgzame omgeving en in een voortdurende dialoog met de ouders.

De beste kennismaking met deze eigenzinnige school is een vrijblijvend bezoek. Breng je kindje mee, bezoek het nieuwe en gezellige ‘kleuterhuis’ en proef samen even de sfeer van een uniek schooltje.
Een unieke school voor jouw uniek kind… dat zal zeker klikken!