4e leerjaar

Welkom in het 4de leerjaar!

Wanneer je onze klas binnenkomt, zie je 19 enthousiaste leerlingen met juf Annelies aan het roer. Samen beleven we heel wat avonturen!

Dit jaar leren we weer heel wat nieuwe dingen: rekenen tot 100 000, kommagetallen, werkwoordspelling,…  Er staan ook heel wat leuke wero- en muzo-lessen op ons programma.

Cloclo, onze Franse vriend, komt regelmatig op bezoek. Hij leert ons dan enkele Franse woordjes en liedjes. Eén keer in de week worden we ook even zelf juf of meester. Als een echte nieuwslezer vertellen we onze klasgenoten wat er die week in de actualiteit gebeurd is.

In onze klas hebben we onder andere een grapjas, een schrijver en tuinbuddy’s. Elke week krijgen we zo een nieuw taakje op het takenbord.

Vanaf november trekken we iedere maand met al onze ICT-kennis naar de 1ste kleuterklas. Dan helpen we de kleutertjes onder andere om handig om te gaan met een computermuis. We luisteren naar verhalen en spelen samen leuke spelletjes.

Juf Joke is onze zorgjuf. Zij staat steeds paraat om ons over bepaalde hindernissen te helpen. Meester Michie en meester Vitall zorgen ervoor dat we in de turn- en zwemlessen ook een leuke, sportieve tijd beleven.

Tot slot is het een traditie om in het voorjaar met klas 4 op sportweek te gaan in het OCP in De Pinte. Dat is heel leuk, want zo krijgen we de kans om sporten te beoefenen die we anders niet doen: schermen, rugby, karate… We wisselen in die week les en sport af, wat ons behoorlijk moe maakt! Tijdens de sportweek komen we wel elke avond terug naar Zevergem om in ons eigen bedje te slapen.

We hebben er alvast allemaal heel veel zin in! Samen maken we er een BRILjant schooljaar van!