2e leerjaar

Welkom in het tweede leerjaar! 

Wat fijn dat je er bent! Wij zijn 26 toffe kindjes die les krijgen van juf Hanne. Juf Joke komt ook af en toe een handje helpen, zo staan wij er nooit alleen voor! Dankzij meester Michiel kunnen wij ons uitleven in de turnlessen.

Jullie zijn zeker en vast benieuwd naar wat wij allemaal zullen leren dit jaar?!

Wel, in het tweede leerjaar leren wij rekenen tot 100! Maar het allerleukste is toch dat wij dit jaar de maal- en deeltafels zullen leren. We oefenen het lezen elke dag, want hoe meer we lezen, hoe vlotter het zal gaan! We mogen ook leuke boekjes ontlenen in de bibliotheek.

Maar we rekenen en lezen niet alleen hoor, we schrijven al veel! We leren zelfs al ‘fopwoordjes’ schrijven! Spannend! We mogen zeker koning Bold niet vergeten, samen met hem leren wehoofdletters schrijven.

We gaan vaak samen op ontdekking, in de WERO-lessen vertrekken we steeds vanuit hetgeen we al kennen en kunnen, en van daaruit leren we heel wat nieuwe dingen!

Wist je dat we niet alleen schrijven in onze werkboeken, maar dat we ook leren werken op een chromebook!?

Maar dat is zeker niet alles, we gaan ons dit jaar uitleven met leuke liedjes, versjes, toneeltjes… en prachtige knutselwerkjes maken!

In onze klas helpen wij elkaar, wij hebben allemaal onze talenten en die zijn bij iedereen verschillend.

Wij zijn een team, samen kunnen wij alles aan!

Reuze veel werk dus… Laten we er maar meteen aan beginnen!