4e leerjaar

 

Welkom in het 4de leerjaar!
Wat tof dat je een kijkje komt nemen in onze klas. Wanneer je onze klas binnenkomt, zie je 26 enthousiaste leerlingen. Met juf Karolien aan het roer beleven we elke dag een heus avontuur in klas 4.

Hier wordt altijd hard gewerkt. We leren rekenen (in het vierde leerjaar leren we werken met kommagetallen!), we luisteren naar verhalen over Jezus, we leren hoe we werkwoorden moeten schrijven en nog zoveel meer. Gelukkig mogen onze hersenen af en toe uitrusten en doen we leuke bewegingstussendoortjes. In de namiddag wordt ons verstand ook geprikkeld: WO, muziek, drama, luisteren en spreken staan op ons programma. De pop Cloclo komt elke week op bezoek. Hij leert ons dan enkele Franse woordjes en liedjes.
Eén keer in de week worden we even zelf juf of meester: we worden dan nieuwslezer en vertellen onze klasgenoten wat er die week in de actualiteit gebeurd is.

 

Iedere maand trekken we met onze ICT kennis naar de 1ste kleuterklas. Wij helpen de kleutertjes wegwijs te maken met een computermuis. We luisteren dan naar verhalen en spelen leuke spelletjes.
Juf Hilde en juf Stefanie zijn onze zorgjuffen. Iedere week staan zij paraat om ons te helpen over bepaalde hindernissen.
Juf Lies zorgt ervoor dat we in de turnlessen ook een leuke, sportieve tijd beleven.
Heel wat kinderen van onze klas zingen nu mee in het schoolkoor.
Het is een traditie dat we in het voorjaar met de tweede graad op sportweek gaan naar het OCP in De Pinte. Dat is heel leuk, want zo krijgen we de kans om sporten te beoefenen die we anders niet doen: schermen, trampolinespringen, karate… We wisselen in die week les en sport af, wat ons behoorlijk moe maakt, maar we komen elke avond terug naar Zevergem om in ons eigen bedje te slapen.

Zoals je kan zien, hebben wij er erg veel zin in. Het schooljaar zal weer voorbij vliegen!