4e leerjaar

Welkom in het 4de leerjaar!

Wat tof dat je een kijkje komt nemen in onze klas!
Wanneer je onze klas binnenkomt, zie je 25 enthousiaste leerlingen met juf Karolien aan het roer. Samen beleven we heel wat avonturen!

Dit jaar leren we weer heel wat nieuwe dingen: rekenen tot 100 000, kommagetallen, werkwoordspelling, luisteren naar nieuwe verhalen over Jezus,…
Gelukkig mogen onze hersenen ook af en toe uitrusten en doen we leuke bewegingstussendoortjes.

In de namiddag wordt ons verstand ook geprikkeld: wero, muziek, drama, knutselen,… staan op ons programma.

Cloclo, onze Franse vriend, komt elke week op bezoek. Hij leert ons dan enkele Franse woordjes en liedjes. Eén keer in de week worden we even zelf juf of meester: als een echte nieuwslezer vertellen we onze klasgenoten wat er die week in de actualiteit gebeurd is.

Dat is nog niet alles! Iedere maand trekken we met onze ICT-kennis naar de 1ste kleuterklas.
Wij helpen de kleutertjes wegwijs te maken met een computermuis. We luisteren dan naar verhalen en spelen samen leuke spelletjes. 

Juf Carine, juf Joke en juf Hilde zijn onze zorgjuffen. Zij staan steeds paraat om ons over bepaalde hindernissen te helpen. Juf Lies zorgt ervoor dat we in de turnlessen ook een leuke, sportieve tijd beleven. 

Het is een traditie om in het voorjaar met de tweede graad op sportweek te gaan in het OCP in De Pinte. Dat is heel leuk, want zo krijgen we de kans om sporten te beoefenen die we anders niet doen: schermen, rugby, karate… We wisselen in die week les en sport af, wat ons behoorlijk moe maakt!
We komen wel elke avond terug naar Zevergem om in ons eigen bedje te slapen.

Zoals je kan zien, hebben wij er erg veel zin in. Het schooljaar zal weer voorbij vliegen!