4e leerjaar

Welkom in het 4de leerjaar!

Wat tof dat je een kijkje komt nemen in onze klas!

Wanneer je onze klas binnenkomt, zie je 24 enthousiaste leerlingen met juf Karolien aan het roer. Samen beleven we heel wat avonturen!

Dit jaar leren we weer heel wat nieuwe dingen: rekenen tot 100 000, kommagetallen, werkwoordspelling, luisteren naar nieuwe verhalen over Jezus,… In de namiddag wordt ons verstand ook geprikkeld: wero, muziek, drama, knutselen,… staan op ons programma.

Gelukkig mogen onze hersenen ook af en toe uitrusten en doen we leuke bewegingstussendoortjes.

Cloclo, onze Franse vriend, komt elke week op bezoek. Hij leert ons dan enkele Franse woordjes en liedjes. Eén keer in de week worden we ook even zelf juf of meester: als een echte nieuwslezer vertellen we onze klasgenoten wat er die week in de actualiteit gebeurd is.

Iedere maand trekken we met onze ICT-kennis naar de 1ste kleuterklas. Dan helpen we de kleutertjes wegwijs te maken met een computermuis. We luisteren naar verhalen en spelen samen leuke spelletjes. 

Juf Joke is onze zorgjuf. Zij staat steeds paraat om ons over bepaalde hindernissen te helpen. Juf Lies en meester Michiel zorgen ervoor dat we in de turnlessen ook een leuke, sportieve tijd beleven. 

Dat is nog niet alles! Eind september gaan wij drie dagen uitwaaien in Oostduinkerke want dan gaan wij op zeeklassen! Dan brengen we een bezoekje aan de garnaalvissers, wandelen we in de duinen, bouwen we de grootste zandkastelen en maken we een ritje op een go-cart!

Tot slot is het een traditie om in het voorjaar met de tweede graad op sportweek te gaan in het OCP in De Pinte. Dat is heel leuk, want zo krijgen we de kans om sporten te beoefenen die we anders niet doen: schermen, rugby, karate… We wisselen in die week les en sport af, wat ons behoorlijk moe maakt! Tijdens de sportweek komen we wel elke avond terug naar Zevergem om in ons eigen bedje te slapen.

Zoals je kan zien, hebben wij er erg veel zin in. Het schooljaar zal weer voorbij vliegen!