3e leerjaar

Hallo internettertjes!
Wij zijn de 11 meisjes en 15 jongens van de derde klas. Elke dag komen we met veel plezier naar school, want hier is altijd wat te beleven.
We hebben twee juffen: juf Carine en juf Ilse
Bij hen leren we rekenen tot 1000, zetten we de eerste stapjes van het cijferen, leren we teksten instuderen, op de computer werken en spreken we over allerlei interessante onderwerpen.
Ons jaarthema is STE(A)M “Techniek is chic” dit wil zeggen dat we wetenschap en techniek als kunst aanzien en zelf weergeven.

Er wordt hier vooral naar de talenten van de kinderen gekeken. Niet hoe knap ze zijn, maar wel hoe ze knap zijn. Zo kunnen we redeneerknap, zelfknap, beeldknap, samenknap, woordknap, natuurknap, muziekknap of bewegingsknap zijn. Een schooljaar lang leren we onze eigen intelligenties nog beter ontdekken en ontwikkelen.

Vier voormiddagen en 1 namiddag komt juf Stephanie, de zorgleerkracht, in de klas om ons nog extra te helpen . Zij ondersteunt ons ook bij ICT-momenten.

In onze klas spreken we ook al een woordje Frans. Cloclo, onze klaspop, vertelt wekelijks zijn fratsen, jawel in het …. Frans !
Om ons lichaam in topconditie te houden hebben we onze turnjuf, Juf Lies. Naast de turnlessen gaan we ook tweewekelijks, op vrijdag zwemmen te Merelbeke.
Het derde leerjaar heeft ook een volledige sportweek. Dit wil zeggen dat we een week lang, elke dag naar het OCP De Pinte trekken om er allerlei nieuwe sporten te leren kennen : schermen, boogschieten, taekwondo,… De dag is ingedeeld in de helft sporten en de helft les.
De olympische gedachte is onze leidraad !
Daarnaast doen we dit jaar ook mee aan ‘One mile a day’. Dit wil zeggen dat we elke dag ,tussendoor als we voelen dat de concentratie wat verminderd, 1 mijl gaan lopen. Ja hoor, wij geloven in een gezonde geest in een gezond lichaam!

Je ziet het: een heel team staat steeds voor ons klaar. Je hoort ons hier niet klagen!

Als we flink ons best gedaan hebben – een taakje, iemand geholpen, iets foutloos geschreven – krijgen we een dukaat. Na 10 dukaten krijgen we een gouden dukaat. Als we drie gouden dukaten verdiend hebben, mogen we een verrassing kiezen in de schatkist. Spannend hé?

Geen wonder dat het schooljaar zo snel voorbij gaat !

blog_opt_3