1e leerjaar

Samen leren…

In het eerste leerjaar leren we rekenen, lezen met Hup en schrijven met professor Odette en de letterkevers. Samen met Flonflon spreken we al enkele woordjes Frans. Leren doen we samen, in groepjes of alleen met juf Sylvie en de klimklasjuffen. Ieder op zijn eigen maat, op eigen tempo. En beertje Bruin, die helpt mee!

Samen ontdekken…

We ontdekken de natuur, luisteren naar verhalen over Jezus, leren met elkaar omgaan, zingen liedjes en leren versjes, knutselen, turnen en zwemmen,… We experimenteren en onderzoeken of volgen een stappenplan. Zo ontdekken we ook allemaal hoe knap we zijn!

Samen leven…

Net zoals bij de axendieren in Axenland mag ieder zijn wie hij is, en toch vormen we samen een fijne klasgroep van 20 kinderen: acht jongens en twaalf meisjes. ‘Ami’, ons klasdiertje (een parkiet) vindt het leuk als de gezellige drukte op maandagmorgen weer begint. Allemaal blij om elkaar terug te zien! Dan mogen we zelf iets vertellen over het voorbije weekend. We maken goede klasafspraken en iedereen is ‘buddy’.

Samen spelen…

We spelen samen en iedereen mag meedoen! Tijdens de middag spelen we in verschillende zones. Op maandag, in het bosje is het superleuk! In de klas spreken we bij het spelen af wie kapitein, materiaalmeester of stiltemeester mag zijn. Zo blijft het leuk!

Samen vieren…

In de klas hebben we heel wat te vieren! Wie jarig is, mag de verjaardagstas meenemen naar huis. We vieren ook elkaars talenten, want ook jij mag tonen wat je kan. In april doen de meeste kinderen hun eerste communie en in juni kijken we al uit naar het schoolfeest.

Samen groeien!

In het eerste leerjaar worden we groot! Er staat heel wat op het programma en toch vliegt het schooljaar zo voorbij!